Κανονισμός εφαρμογής Βαδιστικού Ποδοσφαίρου στην Ελλάδα

Η Ένωση Βαδιστικού Ποδοσφαίρου Ελλάδας συμμορφώνεται με τον κανονισμό της Wallking Football Association - Αγγλικής Ομοσπονδίας Βαδιστικού Ποδοσφαίρου.

Η Ομοσπονδία κάθε κράτους έχει θεσπίσει τους δικούς της κανόνες, που συνήθως διαφέρουν λίγο ή περισσότερο μεταξύ τους. Αυτό οδηγεί σε μη τυποποίηση των κανόνων του αθλήματος ανά τον κόσμο.

Ακόμη και στην Αγγλία, τη γενέτειρα του Βαδιστικού Ποδοσφαίρου, υπάρχουν δυο ομοσπονδίες που ρυθμίζουν το άθλημα:

Η The FA εφαρμόζει τον κανονισμό της στους αγώνες Βαδιστικού Ποδοσφαίρου του People's Cup που διεξάγεται από το 2015.
Η WFA εφαρμόζει τον κανονισμό της στο National Cup από το 2014. Aπό το 2016 διοργανώνει η ίδια αυτό το θεσμό.

Η πιο σημαντική διαφορά των κανονισμών είναι πως η The FA δεν έχει ορίσει ρητά την μη επαφή, κυρίως για πρακτικούς λόγους στη διαχείριση των παιχνιδιών. Ωστόσο αναγνωρίζει τη σημασία της ελαχιστοποίησης των επαφών, προκειμένου το παιχνίδι να είναι ασφαλές. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ: https://www.thefa.com/news/2018/oct/08/walking-football-revised-laws-of-the-game-081018

Σε άλλες χώρες του κόσμου υπάρχουν διάφορες παραλλαγές π.χ. απουσία τερματοφύλακα, μικρότερα τέρματα κ.α.

Η Ένωση Βαδιστικού Ποδοσφαίρου Ελλάδας, προτείνει τη διεξαγωγή των αγώνων με τον κανονισμό της Wallking Football Association, δεδομένου πως ακολουθείται από τις περισσότερες ομάδες στην Αγγλία και στον κόσμο.

Κατεβάσετε από εδώ τον κανονισμό της Walking Football Association, έκδοση 01-01-2021, μόνο στην Αγγλική γλώσσα προς το παρών: